1 Latest Opinion

Maailma yhdistää kansainvälistä lakia Yhdysvaltain valtakuntaa vastaan ​​- OpEd – Eurasia Review

Eikä Kuuba, Nicaragua, Iran, Venäjä tai Kiina puhu viimeisimmistä Yhdysvaltojen yksipuolisista pakkokeinoista, joita Yhdysvallat on asettanut Venezuelaa vastaan, ts. Taloudellisista pakotteista, joista on tullut taloudellinen saarto, vaan Euroopan unionista. Jopa liittolaiset, jotka ovat hämmentyneet tunnustamalla väärennetyn ”väliaikaisen presidentin” Juan Guaidon, sanovat, että Yhdysvallat on mennyt liian pitkälle.

Kaikki edellä luetellut maat ja monet muut ovat ilmaisseet vastustavansa Yhdysvaltain taloudellisen sodan kärjistymistä Venezuelassa. Venezuelasta, yhdessä Iranin kanssa, on tullut Yhdysvaltojen hallintovaihdon pääkohde, ja molemmat yhdistävät maailman vastakohtana Yhdysvaltain kiusaamiskäyttäytymiselle, mikä kiihdyttää Yhdysvaltojen hallinnan loppumista. Suosittuja yhteiskunnallisia liikkeitä kasvaa Yhdysvaltojen yksipuolisuutta ja kansainvälisen oikeuden rikkomuksia vastaan.

Maailman maat yhdistyvät Yhdysvaltoja vastaan ​​

Kuusi kuukautta sitten Yhdysvallat yritti perustaa Juan Guaidon johtaman nukkehallituksen. Yhdysvaltain kouluttama Guaido oli tuntematon persoonallisuus useimmille venezuelalaisille. Hän on alaikäinen poliitikko, joka tuskin voitti vaaleja tyhjästä kansalliskokouksesta. Nykyään Yhdysvaltojen vallankaappausyrityksen epäonnistuminen on ilmeinen. Guaidon, hänen liittolaistensa ja Yhdysvaltojen toistuvat pyrkimykset saada kansalaisten ja Venezuelan armeijan tuki Guaidolle ovat epäonnistuneet.

Suuri nuhtelu kansainväliselle areenalle tapahtui heinäkuussa, kun valtuuskunnat 120 maasta sitoutumattomia liikkeitä ( NAM) vastusti Yhdysvaltojen politiikkaa Venezuelaa vastaan ​​sanomalla lausunnossaan, että vain Venezuela voi päättää kohtalostaan, mikään muu valtio ei voi puuttua Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan mukaisesti. YK: n pääsihteeri huomautti sitoutumattoman liikkeen tärkeydestä puhuessaan konferenssin alussa ja totesi, että sitä edustaa "kaksi kolmasosaa Yhdistyneiden Kansakuntien jäsenistä ja 55 prosenttia maailman väestöstä", mikä tekee siitä. maailman toiseksi suurin monikansallinen elin YK: n jälkeen.

Iranin ulkoministeri Javad Zarif asetti Yhdysvaltain väliintulon Venezuelaa vastaan ​​tilanteeseen ilmoittaen saapuessaan kokoukseen: ”Venezuelan väestön vastustuskyky. Yhdysvaltojen vastainen suhde on erittäin tärkeä kaikille maailman maille. ”

Viime viikolla julkistettu taloudellinen saarto on myös lisääntynyt vastustamaan dollarin hallintaa. Yhdysvaltojen pakotteiden luettelossa on nyt 21 maata, ja Yhdysvaltojen pakotteet vaikuttavat lukuisiin muihin maihin. Todellisuudessa Yhdysvallat tekee yksipuolisia pakkokeinoja näihin maihin, jotka rikkovat YK: n peruskirjaa. Seuraamukset merkitsevät muodollista toimintaa, joka oikeutti rangaistuksen, mutta niin ei ole tässä tapauksessa.

Caracasin julistus hyväksyttiin NAM: n kokouksessa. Kuten Anya Parampil ilmoitti Grayzone-lehdessä, ”edustajat vahvistivat yksimielisesti pyrkimyksensä moninapaiseen maailmaan ja haluaan rakentaa kansainvälinen finanssijärjestelmä, joka on riippumaton Yhdysvaltojen valvonnasta.”

Julistus sisälsi myös lauseen, joka vaatii Wienin yleissopimuksen noudattamista, joka sisältää säännöksen diplomaattisten edustustojen suojelemisesta. Epäilemättä tämä oli vastaus Yhdysvaltojen takavarikointiin Venezuelan diplomaattisia ominaisuuksia, mitä korosti suurlähetystöjen suojelukollektiivin työ kansainvälisen oikeuden ylläpitämiseksi.

NAM-kokouksessa eri maiden edustajat kuvasivat Yhdysvaltojen taloudellisen sodan vaikutuksia. heidän kansalleen. Iranin Zarif teki asian selväksi: ”Vain Googlen” terrorismi. ”Sanasto antaa sinulle tämän määritelmän:” väkivallan tai pelottelun laiton käyttö, etenkin siviilejä kohtaan, poliittisten hyötyjen saavuttamiseksi ”. Joten ystäväsi, lopeta [the term] 'sanktioiden' käyttäminen … sanktioilla on laillinen merkitys. Tämä on taloudellista terrorismia… meidän on sanottava se uudestaan ​​ja uudestaan. ”

Laittomat yksipuoliset pakkokeinot ovat vaikuttaneet 40 000 venezuelalaisen kuolemaan vuosina 2017 ja 2018. Venezuelan johtava taloustieteilijä Francisco Rodríguez sanoo, että Trumpin hallinnon pakotteet maksavat. Venezuela 16,9 miljardia dollaria vuodessa ja uhkaa nälänhätää, joka voi aiheuttaa satoja tuhansia kuolemia. Kaksi päivää sen jälkeen, kun Trump allekirjoitti uuden toimeenpanomääräyksen, laiva, jolla kuljetettiin 25 tuhatta tonnia soijatuotteita ruuan tuotantoon Venezuelassa, tukkiutui.

NAM-konferenssi sopi tutkivansa ja raportoivan Yhdysvaltojen pakotteiden vaikutuksia varmistaen, että Yhdysvaltojen laiton yksipuolinen pakkokeino torjunta jatkuu.

Venäjä, NAM: n tarkkailija, edusti varaministeriä. Sergey Ryabkov, joka sanoi, että Yhdysvallat kuristaa Venezuelaa toisella kädellä pakotteiden avulla ja taskutti sitä toisella jäädyttämällä länsimaisissa pankeissa olevat varat. Ryabkov kertoi harmaasävylle: "Yhdysvallat on rangaistanut melkein 70 maata viime vuosikymmeninä ja vaikuttanut yli kolmanneksen maailman väestöstä."

Yhdysvallat yritti uhata diplomaatteja vakuuttaakseen heidät osallistumaan kokoukseen, mutta epäonnistui. Venezuelan ulkoministeri Jorge Arreaza kuvaili onnistunutta huippukokousta "Yhdysvaltain diplomatian epäonnistumisena", jonka ajavat kotiin "120 maata [that] eivät ole linjassa Yhdysvaltojen kanssa … he haluavat olla vapaita, he haluavat olla riippumattomia." Hän kuvaili sitoutumatonta liikettä "rokotteena yksipuolisuuden torjumiseksi".

Presidentti Maduro puhui kokouksessa. Hän korosti historiaa kohti vapautta ja Yhdysvaltain imperiumin loppua, jossa kuvailtiin 21. vuosisataa ”vapauden vuosisadaksi, se on valtakuntien lopun vuosisata, ja se on vasta alkamassa vuonna 2019… mitään, eikä kukaan pysäytä meitä … kukaan ei voi pysäyttää uuden tietä, joka on tulossa! "

Yhdysvaltain kansainvälisen oikeuden rikkomuksia vastaan ​​järjestäytyneet kansanliikkeet

Yhdysvaltain saarto Venezuelaa vastaan ​​ja jatkuvat sotilaallisten hyökkäysten uhat, jotka sitovat maailmanlaajuisesti mielenosoituksia viikonloppuna. . Suosittu vastarinta liittyi muiden sosiaalisten liikkeiden ja kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden kanssa estämällä saarto.

Ei-linja-liikkeen uudistetun sitoutumisen YK: n peruskirjaan lisäksi suositut liikkeet järjestävät samanlaisia ​​linjoja. Tällä viikolla käynnistimme maailmanlaajuisen vetoomuksen pelastaa kansainvälinen oikeus, pyrkimyksen luoda maailmanlaajuinen ihmisten ja sosiaalisten liikkeiden verkosto, joka vaatii Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan kunnioittamista ja sen käyttöä välineenä rauhan ylläpitämiselle, ihmisoikeuksien takaamiselle ja suvereniteetin suojelemiselle.

Syyskuun 20.-23. välillä järjestöjen koalitio järjesti kansan mobilisaation Yhdysvaltojen sotakoneen pysäyttämiseksi ja planeetan pelastamiseksi. Mobe tuo esiin Yhdysvaltain militarismin roolin planeetan suurimpana saastuttajana perjantaina 20. syyskuuta järjestetyn maailmanlaajuisen ilmastolakon aikana ja osallistuu Puerto Rico -järjestön riippumattomuus maaliskuussa 21. syyskuuta tapahtuvan dekolonisaation vaatimuksiin. People's Mobe järjestää mielenosoituksen Herald Square klo 14.00 sunnuntaina 22. syyskuuta. Maanantaina 23. päivä pidetään iltatapahtuma: "Polku kansainväliseen rauhaan: YK: n peruskirjan vision toteuttaminen", johon osallistuvat sosiaaliset liikkeet ja hallituksen edustajat. pyrimme lopettamaan Yhdysvaltain kansainvälisen oikeuden rikkomukset. Rekisteröinti on ilmaista, mutta pakollinen. Rekisteröidy täällä.

Vastustusta Yhdysvaltain kansainvälisen oikeuden rikkomuksiin ilmestyi myös Caracasissa 25. – 28. Heinäkuuta pidetyssä Sao Paulo -foorumissa, johon osallistui 190 organisaatiota, poliittista puolueita, sosiaalisia liikkeitä, työntekijöiden liikkeitä, parlamentin jäseniä ja intellektuelleja. Latinalainen Amerikka, Karibia ja monet maanosat. Seitsemänsataa ihmistä osallistui nelipäiväiseen tapahtumaan, joka osoitti yhtenäisyyttä koko Latinalaisen Amerikan suhteen Yhdysvaltojen aggression suhteen.

Kymmenkunta Venezuelan suurlähetystönsuojakollektiivin jäsentä osallistui foorumiin, puhui konferenssiin ja sai vastaan ​​seisovia suosituksia työstään ylläpitääkseen. kansainvälinen laki. Kollektiivilla oli haasteita pääsyyn foorumille, koska yhdysvaltalaiset lentoyhtiöt eivät enää lentä Venezuelaan, ja yhtä jäsentä häirittiin Yhdysvaltain rajalla palatessaan.

Foorumi antoi loppujulistuksen Kuuban Venezuelan tukemiseksi. Nicaragua ja muut edistykselliset hallitukset, joita Yhdysvaltain imperialismi hyökkäsi ja vaativat vapauttamaan Lula ja muut poliittisista syistä vangitut vasemmistolaiset johtajat.

Kasvava vastarinta

Ihmiset seisovat Yhdysvaltojen interventioissa monissa muissa maissa. Hondurasissa käydään laajoja mielenosoituksia Yhdysvaltain asettamaan vallankaappaus presidenttiin Juan Orlando Hernandeziin, jota syytettiin Yhdysvalloissa viime viikolla huumekaupasta. Yhdysvaltain kouluttama poliisi reagoi mielenosoituksiin väkivallalla. Poliittisten vankien nälkälakko muuttui Hernandezin eroamisvaatimukseksi. Suurlähetystön edustaja Adrienne Pine on siellä ja raportoi Twitterin kautta.

Nicaraguassa rauha on vallannut Yhdysvaltojen viime vuoden vallankaappausyrityksen jälkeen. Yhdysvaltain rahoittamaa ihmisoikeusjohtajaa syytettiin Yhdysvaltojen hallintokäytön dollarien massallisista varkauksista ja kuoleman tietullien lisäämisestä. Nicaraguan ymmärtämiseksi lue tämä sosiaalisten liikkeiden johtajien erinomainen kirja. Kuubassa, Kolumbiassa, Brasiliassa, Ecuadorissa ja muissa maissa, jotka reagoivat Yhdysvaltojen hallitsemiseen, tapahtuu paljon. Stephon Sefton kirjoittaa, että seuraavat viisi vuotta ovat keskeisiä vasemmistolaisille Latinalaisessa Amerikassa.

Toinen tärkein tavoite on Iran, missä Yhdysvallat on kärjistänyt taloudellista sotaa sen jälkeen, kun Trump on rikkonut ydinaseita koskevaa sopimusta. Iran on erittäin strateginen vastatessaan Yhdysvaltojen aggressioon Hormuzin salmassa, eikä Yhdysvallat ole pystynyt saamaan perinteisiä liittolaisia, kuten Ranska ja Saksa, liittymään siihen, aiheuttaen huolenaiheita Yhdysvaltojen ulkopolitiikan perustamisessa. Yhdysvaltain taloudellinen sota heikentää Iranin taloutta ja aiheuttaa vuosittain kymmeniä tuhansia kuolemia.

Iran ei ole koskaan hyökännyt toiseen maahan eikä hyökkäänyt maahan varastaakseen resurssejaan. He ovat ylpeitä diplomaatti- ja neuvottelutaitoistaan, kun Irakin ja Iranin sodan veteraani kirjoitti presidentti Trumpille avoimessa kirjeessä. Hän varoittaa, että sodan käynnistäjä on häviäjä, ja hyökkäykset Irania vastaan ​​tulevat tulemaan. Ulkoministeri Zarif esitti samanlaisen huomautuksen yksipuolisista pakkokeinoista, joissa sanottiin, että Yhdysvaltain taloudellinen terrorismi takaistuu Yhdysvaltoja vastaan.

Yhdysvaltojen ylivallan menetys

Trump, John Bolton ja Mike ryhtyivät Yhdysvaltain aggressiivisiin toimiin. Pompeo vahvistaa. Käynnistetään vastauksia, jotka purkavat Yhdysvaltojen taloudellisen vallan, joka on hauraampaa kuin miltä näyttää.

Ulkoministeri Zarif tiivistää tilanteen sanomalla: ”Viime vuonna teimme 35 prosenttia kahdenvälisistä liiketoimistamme Turkin kanssa omassa valuutassamme. Ja tämä tapahtuu meidän ja Kiinan välillä, meidän ja Intian välillä, meidän ja Venäjän välillä ja meidän ja alueen maiden välillä. ”

Maat reagoivat dollarin hallitsemiseen käymällä kauppaa ilman Yhdysvaltain dollaria. JP Morganin yksityinen pankki kertoi asiakkaille, että "Yhdysvaltain dollari voi menettää asemansa maailman hallitsevana valuuttana", ja kehotti sijoittajia monipuolistamaan hallussaan olevia valuuttoja. Eurooppa, Venäjä, Iran, Kiina ja muut luovat uusia rahoitusrakenteita kauppaa varten ilman dollaria. Dollarin arvo on laskussa ja viime kuussa Credit Suisse arvioi sen jatkavan laskuaan.

Yhdysvaltain poliittinen johto näyttää pystyvän muuttamaan suuntaa. Washington DC: n puoluepartisanit hyväksyivät ennätyslukeman kaksivuotisen sotilasbudjetin, joka jatkaa Yhdysvaltojen resurssien menetystä asekilpailuun ja loputtomaan sotaan kuin kotona kriittisiin tarpeisiin. Infrastruktuurin uusimisen epäonnistuminen, esiopetuksesta koulujen kautta tapahtuvan koulutuksen tekeminen ilmaiseksi ja kaikkien saatavana, kaupunkien ja maaseutualueiden investointien puuttumisen torjuminen ja terveydenhuollon kriisin kohdentaminen kaikkien parannettujen kansallisten lääketieteellisten lääkkeiden kanssa johtaa Yhdysvaltain laskuspiraaliin. 19659002] Amerikkalaisen poikkeuksellisuuden myytti paljastuu, kun keskustelemme Danny Haiphongin kanssa FOG: n puhdistamisesta. Meidän on varauduttava uuteen aikakauteen, koska vuoden 2020 tarjoavat mahdollisuudet merkittävään sosiaaliseen ja poliittiseen muutokseen, jos työskentelemme sen kanssa.

Ole hyvä ja lahjoittakaa tänään

Nautitko tästä artikkelista? Harkitse sitten lahjoittamista tänään varmistaaksesi, että Eurasia Review pystyy edelleen tarjoamaan samanlaista sisältöä.