1 Analysis Latest World News

Intian islamilaisen valtion nouseva ilme – analyysi – Eurasia Review

Intiassa olevan islamilaisen valtion (IS) läsnäolosta ja vahvuudesta käydyissä spekulaatioissa ja kiistelmissä kaksi kehitystä tapahtui melko nopeasti peräkkäin. IS: n Amaq-uutistoimisto väitti 10. toukokuuta 2019 perustavansa “Wilayah of Hindin” (Intian provinssi). Tämä osoittaa asukkaiden, jotka ovat menettäneet suuren osan asemastaan ​​Irakissa ja Syyriassa, pyrkimyksen saada jalansijaa uusissa teattereissa, etenkin pääsiäisen sunnuntain hyökkäysten jälkeen Sri Lankassa.

Samana päivänä Intian turvallisuusjoukot Kashmirin Shopianin alueella tappoi Ishfaq Ahmad Sofin, IS: hen liittyvän militantin. Turvallisuusjoukkojen mukaan Jammu & Kashmirissa sijaitseva IS (jäljempänä ISJK) on nyt useless noin kolmen militantin joukossa. IS: n retoriikan ja turvallisuusjoukkojen menestysväitteiden välissä on paljon suurempi alue tutkimatta globaalia jihadistista mobilisointia Intiassa. Tässä artikkelissa yritetään kartoittaa tämän ilmiön aiheuttamat uhat maan ja alueen turvallisuudelle.

Globaalien Jihadist-asujen heikkous

IS: n epäonnistuminen 'myrskyn raivottamisessa' Intiassa on analysoitava Laajempi konteksti siitä, että globaaleilla jihadistijärjestöillä ei ole onnistunut löytämään tukijoita Intian muslimien keskuudessa Intian konfliktiteattereissa kuten Kashmir. Päivän hallitus on toistuvasti korostanut Intian muslimien syrjäisyyttä Lähi-idässä, kuten myös Pakistanin ja Afganistanin kodin läheisyydessä.

Yleensä muslimit ja etenkin Kashmirin konfliktiteattereissa toimivat eivät ole yhteinen syy muiden muslimikampailijoiden väitettyihin kärsimyksiin muualla maailmassa; Mahdollisuudet elää kalifaatissa eivät myöskään ole paljastaneet heille paljon houkuttelevuutta. Se, että nykyiset militantit organisaatiot ja maanpäälliset secessionistit ennakoivat maailmanlaajuisten jihadistien eksistentiaalisen uhan ja kritisoivat heitä säännöllisesti, vaikuttivat myös näiden vaikutusvallan rajoittamiseen.

Tämän lisäksi kaksi muuta syytä esti joko al Qaidan (AQ) tai IS: n Kashmirissa. Ensinnäkin AQ ja IS yrittivät löytää jalansijaa Kashmirin erittäin tungosta jihadistmaisemassa. Asut, kuten Lashkar-e-Taiba, Jaish-e-Mohammad, Hizb-ul-Mujahideen jne., Ovat toimineet alueella jo vuosia, ja ne ovat saaneet mielikuvituksen kaikkein sotilaimmilta kannattajilta, joko taistellakseen Intian itsenäisyyden puolesta tai sulautua Pakistaniin.

AQ: n ja IS: n ainoa tapa löytää jäljettömiä tällaiselta alueelta oli nykyisten asusteiden massasuunnittelu ja uudelleen suuntautuminen islamilaisen kalifaatin tavoitteeseen. Heillä oli useless hyvin rajallinen menestys tässä suhteessa. Toiseksi globaalien jihadistien, etenkin AQ: n, vakavat yritykset avata myymälä Kashmirissa alkoivat, kun heidän vaikutusvallansa heikkenivät ydinalueillaan. Al-Qaida ilmoitettiin Intian mantereella (AQIS) syyskuussa 2014. Siihen mennessä AQ-keskus oli heikentynyt huomattavasti. Kukaan ei halunnut olla osa menetettyä syytä.

Seurauksena oli, että tusinaa Zakiriin kuuluvia militantteja estettiin
Musan johtama Ansar Ghazwat-ul-Hind (AGH) ja muutamat muut, jotka liittyivät ISJK: iin,
Kashmirin panos globaaliin jihadiin oli melkein olematon. Yksinäinen
nuoriso, Aadil Ahmad Wada Jawahar Nagar -kaupungista Srinagar-kaupungissa,
tiedetään matkustaneen Irakiin ja Syyriaan liittymään IS: ään. Adil, kuka
Hänellä on MBA Australian Queensland Universitystä, liittynyt
Järjestö pidetään vuonna 2003 vankina
Yhdysvaltojen johtamien koalitiojoukkojen Syyria.

Rekrytointiin liittyvät suuntaukset ja mallit

Intian islamilaisella valtiolla (IS) on kuitenkin ollut menestystä Kashmirin ulkopuolella. Vaikka määrä on vähäinen verrattuna Intian valtavaan 180 miljoonan muslimiväestöön, määrä oli riittävän merkittävä, jotta se voisi muodostaa turvallisuushaasteen valtiolle.

Ei ole kuitenkaan yksimielisyyttä todellisesta ihmisten lukumäärästä, jotka onnistuivat liittymään asuun. . Virallinen luku on 108 ja sitä tarkistetaan ylöspäin joka kuukausi. Varsinainen luku, jonka strategisesta tutkimusfoorumista Mantraya on koonnut eri lähteistä, on noin 200. Samanlaiselle määrälle ihmisiä estettiin liittymästä IS: ään yrittäessään mennä Irakiin / Syyriaan. Jotkut heistä lähetettiin yksinkertaisesti takaisin perheilleen ja toiset pidätettiin radikalisoitumisen tasosta riippuen. Nämä IS: n radikalisoitumisen ja värväyksen erilaiset mallit on mahdollista kartoittaa tunnistamalla neljä suurta suuntausta.

Ensinnäkin IS: n rekrytointi on pääosin kohdistettu intialaisiin.
Muslimit yleensä, suurin menestys on saavutettu Etelä-Intiassa
osavaltiot, kuten Kerala, Karnataka, Telangana ja Tamil Nadu. Vaikka sisällä
kalifaatin ilmoittamisen ensimmäiset päivät vuonna 2014, neljä
Maharashtran yksilöt aloittivat ulkomaanmatkojen ilmiön
liittyäkseen IS: iin, melkein 90 prosentilla seuraavista rekrytoinneista on
ollut Intian eteläosista. Esimerkiksi vuonna 2016 14 henkilöä Keralasta
oli jättänyt Intian liittymään IS: hen sekä Afganistanissa että Syyriassa. useat
syyt, kuten yhteydet Persianlahden valtioihin,
Saudi-Arabian sponsoroima wahhabismi ja kotona kasvatettujen radikaalien asusteiden olemassaolo
on tunnistettu joidenkin syidenä ilmiölle.

Toiseksi IS on hyödyntänyt menestyksekkäästi kotikasvattua islamistia
ääriliikkeet, kuten intialainen Mujahideen (IM) ja opiskelijat
Intian islamilainen liike (SIMI). Sekä pikaviestin että SIMI olivat hävinneet
huomattava vaikutus siihen aikaan, kun IS perustettiin
kalifaatti. Heidän jäljettömänsä, jotkut heistä oli koulutettu räjähteistä
kokoonpano ja muut, jotka olivat toimineet logistiikan tarjoajana, olivat
makaa alhaalla. Juuri tämä ihmisjoukko halusi tulla osaksi
IS: stä. Niiden viiden intialaisen joukossa, jotka tapettiin taistellessaan
asu ovat Abdul Qadir Sultan Armar Bhatkalista ja Bada Sajid
SIMI / IM: n johtajat.

Kolmanneksi IS yritti hyödyntää olemassa olevia uskonnollisia ja
lahkolaiset vikaviivat maassa. Vaikka sitä on vaikea arvioida
IS: n selvennys vaatii muslimien liittymistä
asu toi esiin usein muslimien väitetyn säälittävän tilan
Hindu Intia. Yhteisön jännitteet, naudanlihan kielto ja
hallituksen väitetyt yksipuoliset politiikat kutsuttiin esiin
tuki. Yksi puheluista kuitenkin ilmaisi levottomuutta
ryhmän kyvyttömyys inspiroida intialaisia ​​muslimeja liittymään kalifaattiin.

Neljänneksi sekä verkossa että offline-tilassa pyrittiin löytämään jäljettömiä ja avustajia. Islamilaisen valtion sosiaalisen median sivut ja islamistiset foorumit ovat olleet tavallisia kohtaamispaikkoja rekrytoijien ja näiden nuorten välillä. Uskollisesti johdonmukainen ja opittu tulkinta islamista, joka juurtuu syvällisesti profeetallisiin menetelmiin, sekä sen regressiiviset käytännöt ovat löytäneet kaikuja nuorissa, jotka yrittävät liittyä asuun. Tämä näytti vaikuttaneen nuoriin taipumuksella islamin puritaanisempaan lahkoon.

Tällaista online-radikalisoitumista on tukenut edelleen melko suuri joukko avustajia / rekrytoijia, jotka eivät useless havainneet potentiaalisia rekrytoijia, motivoineet heitä ja jopa tekivät heidän matkansa logistiset järjestelyt. Mansoor Biswas, Bangaloren monikansallisen yrityksen työntekijä, joka käsitteli twitter-kahvaa @Shamiwitness levittääkseen IS-aiheisia uutisia, on hyvin tunnettu. Vaikka joulukuussa 2014 pidätetty Biswas pysyi Islamin valtioon liittyvien uutisten ainoana tunnettuina vahvistimina Intiassa, esimerkiksi Tamil Nadun asukas HajaFakkurudeen Usman Ali ja Hyderabadin naispuolinen Afsha Jabeen ovat olleet tärkeässä roolissa rekrytoitaessa ihmisiä suoraan Islamilainen valtio.

Mobilisaation nykytila ​​ja tulevaisuuden uhka

Intian kansallinen tutkintavirasto (NIA) on aloittanut tutkinnan ainakin 23 islamilaiseen valtioon liittyvään tapaukseen vuodesta 2015 lähtien ja pidätti noin 100 ihmistä heidän kanssaan. Joulukuusta 2018 lähtien 23 epäillään IS-operaattoria on pidätetty Maharashtrasta, Uttar Pradeshista, Delhistä ja Keralasta. Tamil Nadussa ja Keralassa on toteutettu ylimääräisiä ratsioita. Intiassa, Sri Lankassa ja Bangladeshissa ympäri leviäviä IS-verkostoja on aloitettu tutkimuksia.

Yksi näiden toimenpiteiden avulla havaituista uusista suuntauksista on turmeltumattomien maanalaisten muslimien uskonnollisten organisaatioiden käyttäminen hyökkäysten radikalisoimiseksi ja piirtämiseksi. Maharashtran poliisin mukaan yhdeksän henkilöä, jotka pidätettiin tammikuussa 2019 suunnitelmasta suorittaa iskuja IS: n puolesta, kuului Ummat-e-Mohammadiya -nimiseen ryhmään. Samoin joulukuussa 2018 ja tammikuussa 2019 Delhistä ja Uttar Pradeshista pidätettyjä 13 henkilöä kuului Harkat-ul-Harb-e-Islam -nimiseen ryhmään.

Intian IS-kerronta näyttää saaneen uuden merkityksen ja merkityksen sen jälkeen kun Sri Lankan pommitukset, jotka paljastivat monimutkaisia ​​verkostoja, joiden kautta islamilainen valtio pyrkii radikalisoimaan ihmisiä ja helpottamaan terroristijoukkoja. Uusimpana rikoksentekijöinä on nouseva esiin omarahoitteisia hyökkäyksiä, joita harjoittaa läheinen sidosryhmä koulutettuja ja tietokonetaitoisia henkilöitä, joilla ei ole rikollista taustaa. Hyökkäyssuunnitelmat pysyvät siis ryhmän sisällä juonen toteuttamiseen saakka. Intia on tähän mennessä menestynyt hyvin radikalisoituneiden yksilöiden aiheuttamien uhkien torjumisessa maassa.

Tulevina aikoina sen on kuitenkin käsiteltävä terroristien peikkoa, joka hyödyntää naapurimaita riittämättömällä varaudella ja vastatoimella. -terroria (CT) koskevat säädökset hyökkäysten piirtämiseksi. Koska Etelä-Aasiassa ei ole alueellista terrorismin vastaista arkkitehtuuria, Intian on palattava kahdenväliseen CT-yhteistyöhön yksittäisten maiden kanssa ja Yhdysvaltojen kaltaisten suurvaltojen panoksiin. Islamilaisen valtion uhan nousun lisääntyessä Intian on suunniteltava parempia strategioita estääkseen IS: n vaikutusvallan leviämisen ja aktivoitumisen maan ja alueen sisällä.

Tämä artikkeli on julkaistu kansainvälisissä asioissa. Arvostelu

Ole hyvä ja lahjoita tänään

Nautitko tästä artikkelista? Harkitse sitten lahjoittamista tänään varmistaaksesi, että Eurasia Review pystyy edelleen tarjoamaan samanlaista sisältöä.