2016 Presidential Election Andrew McCabe Bill Priestap Bruce Ohr Christopher Steele Latest Lisa Page Mueller Probe Oleg Deripaska Paul Manafort

Huomaamaton Bruce Ohr 302s

Huomaamaton Bruce Ohr 302s

Eilen illalla Judicial Watch (ja DOJ) julkaisi osan FD-302: sta (FBI: n haastatteluraportit) Bruce Ohrin ja FBI: n välillä. Tämä viesti selvittää, mitä he sisältävät.

Muistutuksena Ohr on DOJ: n huippuosaaja Venäjän järjestäytyneestä rikollisuudesta. Hän on tuntenut Christopher Steelen vuodesta 2007, ja Ohrin vaimo – joka on Venäjän asiantuntija – teki vaalien aikana Fusion GPS: lle töitä, jotka liittyivät Steelen Fusion-työhön, mutta eivät osaa siitä. Ohr ja Steele keskustelivat vuonna 2016 monista asioista, mukaan lukien Oleg Deripaska (jonka puolesta Steele teki työtä ja johon Steele luotti paljon enemmän kuin hänen olisi pitänyt olla), Venäjän doping ja Trumpin siteet Venäjään.

Alkaen heinäkuussa Steele jakoi 30. kesäkuuta 2016 ja jatkoi marraskuun 2017 aikana ensin Trumpiin liittyviä tietoja Ohrin kanssa, ja sitten huolensa siitä, kuinka hänen asiakirja-aineistonsa kaikki räjähti, mukaan lukien huolensa ainakin yhdestä lähteestä. Sen jälkeen kun Steele lopetettiin palkkattuna lähteenä marraskuussa 2016, FBI oli Ohrin kanssa yhteydessä Bill Priestapin kanssa, joka oli FBI: n ylin vastatoimintahenkilö, aina kun hän puhui Steelen kanssa tapana pitää yhteyttä entiseen Britannian tiedustelupalveluun ensin osana asiakirja-aineiston tarkistamista ja myöhemmin tarkkaillakseen missä hän oli.

Tämä 302 sekunnin julkaisu on osittaista. Se ei sisällä tallenteita Ohrin keskusteluista FBI: n ja DOJ: n kanssa ennen 22. marraskuuta 2016 (joihin sisältyy ainakin elokuun alun tapaaminen Andrew McCabe ja Lisa Web page -tapahtumien kanssa ja syksyinen tapaaminen Pagein, Peter Strzokin, Andrew Weissmannin, Zainab Ahmadin kanssa) ja Bruce Swartz). Siihen ei sisälly myöskään Ohrin toukokuun 2017 jälkeistä viestintää. Siksi se sulkee nimenomaisesti pois kaiken siitä, kuinka Mueller käsitteli asiakirja-aineistoa, yksityiskohdat siitä, mitä FBI ja Steele tekivät yrittäessään rajoittaa kongressin tutkimusta asiakirja-aineiston roolista, ja ja kuinka FBI tutki Steelen ja (etenkin) Glenn Simpsonin mahdollisia vääriä lausuntoja.

Lisäksi, vaikka DOJ julkaisi jo paljon varmuuskopioita tästä (mukaan lukien Ohrin viestit Steelen ja Simpsonin kanssa ja jotkut, mutta eivät kaikki hänen muistiinpanonsa) , Judicial Watch ei ilmeisesti ole julkaissut jotain DOJ: n jo toimittamaa tiedostoa, joka on tiedosto “Manafort Chronology”, jonka JW sai aikaisemmassa oikeusjutussa (olen pyytänyt JW: ltä sitä tiedostoa; he sanovat, että käsittelevät sitä edelleen, vaikka hekin saanut sen ennen näitä 302: ta). Kyseinen asiakirja todennäköisesti tekisi selväksi (ikään kuin tutkintaryhmä, jonka kanssa Ohr tapasi, ei olisi jo tehnyt sitä), että enemmän siitä, mitä Steele toimitti Ohrin ennen vaaleja, liittyisi Manafortille, ei Carter Pageille.

Nämä 302-luvun kattamat kokoukset vaikuttavat Jaotellaan kolmeen ryhmään:

  • 22. marraskuuta – 20. joulukuuta: FBI: n katsaus Steelen raportointiprosessiin ja asiaankuuluvien aineistojen keräämiseen
  • 25. tammikuuta – 14. helmikuuta: Steele ja Simpson ilmaisevat paniikkansa asiakirja-aineiston julkaisemisen jälkeen Ohr
  • 8. – 15. Toukokuuta: Steelen paniikki kongressista kasvaa, FBI tarjoaa perustaa FBI-yhteyshenkilön

22. marraskuuta 2016

Tämä kokous oli selvästi johtava johtajakokous Ohrin ja Priestapin välillä. Hän kuvaa, kuinka hän tapasi Steelen (joka osittain lukeutui täällä, mutta ei muunnettu todistuksessaan HJC / OGR: lle). Siellä on muokattu kommentti, joka todennäköisesti kuvastaa Ohrin näkemystä Steelen lähteistä. Se luultavasti koskee yhtä tai useampaa oligarkkia, koska Ohr selittää sitten oman mielipiteensä oligarkkien halukkuudesta jakaa tietoa; tätä kohtaa on muokattu meneillään olevan tutkimuksen vuoksi, samoin kuin kohtaa, jossa kuvataan Ohrin yhteenveto hänen tapaamisestaan ​​Steelen kanssa heinäkuussa 2016 (josta Ohr kertoi McCabelle muutamassa päivässä). Siellä on viittaus näihin heinäkuun muistiinpanoihin (katso PDF 31)

Kun nämä muistiinpanot julkaistiin joulukuussa 2018, sekä ”tynnyrillä ylittävän” kommentin lähde että Deripaskan Manafortiin kohdistamat uhat suojattiin. meneillään oleva tutkimus; ainakin tässä kappaleessa jotkut molemmat ovat sinetöimättömiä.

Ohr selittää sitten mitä hän tiesi Fusion GPS oppo -hankkeesta, mukaan lukien se, että Simpson välitti tietoja "monille henkilöille tai yhteisöille".

On selvää että Ohria kysyttiin Michael Isikoffin Yahoo-artikkelista Carter Web page -sivustolla. Ohr kuvasi kokousta Simpsonin ja Steelen kanssa tuolloin, mutta hänen huomionsa oli sen sijaan Alfa Bankin palvelinväitteessä, johon palaan.

Pristapin on myös pitänyt kysyä Ohrilta, onko Steele esittänyt väitteensä, jotka Ohrin mukaan hän sanoi ei uskonut, että Steele olisi tehnyt. Ohr selitti, että "Kremlistä tulee aina venäläisiä salaliitoteorioita." Hän totesi uskovansa, että Steele kertoi vain kuulemastaan, "mutta se ei tee siitä tarinaa."

Ohria pyydettiin myös. Jon Wineristä ja siitä, tiesikö hän, kuinka Steele käsitteli lähteitään, samoin kuin jonkun, luultavasti Steelen, yhteystietoja.

5. joulukuuta

Useita viikkoja alkuperäisen kokouksen jälkeen Priestap haastatteli Ohria jälleen seurantakysymyksillä asiakirja-aineisto. Hän näyttää paljastavan, ettei hän ole koskaan ollut läsnä, kun Steele haastatteli lähdettä (vaikka hänen kuvaamansa kokous oli). Hänen mukaansa hän ei ollut koskaan läsnä Steelen ja Jon Winerin välisissä tapaamisissa. Hän kuvasi vaimonsa Nellien tutkimusta Simpsonille. Ja hän selitti, että Simpson kehotti Steeleä puhumaan lehdistölle, koska Simpson maksoi hänelle tämän. Priestap kysyi ilmeisesti, siirtyikö Steele David Cornin luo yksin vai Simpsonin suuntaan, mihin Ohr ei tiennyt vastausta.

Tuossa kokouksessa Ohr antoi "Manafortin kronologian" (joka voi olla tai ei Nellien teos), joka on asiakirja, jota JW ei ehkä ole vielä julkaissut.

12. joulukuuta

Ohr tapasi Simpsonin 10. joulukuuta ja sai kopion peukaloaseman asiakirjasta, joten tapasi Priestapin kanssa jakaa sen ja hänen toteaa tuosta kokouksesta (katso PDF 32.)

Kokouksessa Simpson kertoi Ohrille Michael Cohenin väitteet (tosin näiden tulisi olla ja näyttävät olevan päivättyjä lokakuun väitteitä). . Simpson jakoi juorutan jostakin entisestä Trump-henkilöstä (hänen mielestään se oli Rick Wilson, mutta Wilson kiisti sen eilen), joka oli huolissaan Trumpin siteistä Venäjälle. Hän herätti Aleksandr Torshinin tiedotusta kansalliselle sääntelyviranomaiselle ja jakoi siitä tämän artikkelin, vaikka pani merkille, että hänen henkilöstönsä oli erimielisyyttä siitä, kuinka paljon rahaa Venäjä kanavoi NRA: lle. Simpson kiisti NYT: n epäilykset Alfa Financial institution -palvelimesta (joko Priestap tai Simpson saivat artikkelin päivämäärän väärin); vastauksena Ohrin kysymykseen siitä, pitäisikö hänen turvallisuutensa, Simpson sanoi, että joku oli soittanut ja ”pyysi häntä selvittämään, mistä kaikki Alfa Pankin tarinat ovat lähtöisin.” Simpson kertoi Ohrille, että hänellä on edelleen huolia Sergei Millianista, ja huomautti , ”Kun tarkastellaan Millianin johtamaa Simpsonin yritystä Coheniin” (jonka Simpson jakoi myöhemmin kongressin kanssa).

Simpson myönsi, että hän pyysi Steeleä “puhumaan Äiti Jonesin toimittajan kanssa, koska se oli Simpsonin tervehdyttämismyrkyä.” Huomaa, että tämä tarkoittaa että kun Priestap kysyi Ohrilta, joka päätti ottaa yhteyttä Corniin, Ohr kysyi Simpsonilta ja välitti sitten vastauksen. Tästä eteenpäin Ohr tarjosi periaatteessa FBI-tietoja fuusioyrityksestä.

Simpson näytti vihdoin viittaavan siihen, että suuri osa Steelen raportista tulee yhdestä lähteestä, mutta ”Simpson ei tiedä nimeään.” Tämä näyttää myös olevan kysymys Ohr asetti sen jälkeen, kun Priestap oli kysynyt sitä. PDF 33: ssa on melkein kokonaan muokattuja muistiinpanoja, joissa luetellaan Simpsonille osoitetut "mahdolliset välittäjät", mutta on epäselvää, ottiko Ohr nuo muistiinpanot kokoukseen.

20. joulukuuta

Useita viikkoja sen jälkeen kun hän sanoi, että hän tekisi niin, Ohr tapasi yhdessä Priestapin kanssa ja jakoen Ohrin tutkimusta peukaloaseman fuusiosta.

23. tammikuuta

20. tammikuuta Simpson otti yhteyttä Ohriin paniikissa yhdestä Steelen lähteestä. Seuraavana päivänä Ohr ja Steele puhuivat huolenaiheista. Näiden huolenaiheiden kuvaus on käsitelty muiden muokkausten lisäksi laillisesti turvaluokiteltuina tiedoina. Ohrin viime vuonna julkaistujen muistiinpanojen kuvaus siitä, mikä näyttää olevan henkilö, on suojattu osana meneillään olevaa tutkimusta (PDF 34-35). Yksi asia, jonka Steele kertoi Ohrille, oli kuitenkin se, että hän tiesi henkilön olevan elossa ja hyvin, koska hän oli lähettänyt Facebookiin.

21. tammikuuta soitetussa puhelimessa Steele kertoi myös Ohrille olevansa puhunut jonkun kanssa John McCainin toimisto joskus “ennen lokakuuta 2016.” Joko hän kertoo useless Ohrin osaa tarinasta, tai päivämäärä on väärä, koska Steelen McCainiin liittyvät tunnetut yhteydet olivat joulukuussa.

25. tammikuuta

useita päiviä myöhemmin, Ohr otti jälleen yhteyttä Priestap-palveluun päivittääkseen hänet siitä, mitä Steele oli sanonut seurannassa. Steele tai Ohr ehdottivat tässä puhelussa, että henkilö saatetaan paljastaa toimittajien takia. (PDF 36)

27. tammikuuta

Useita päiviä myöhemmin Ohr päivitti Pristapin uusimpaan WhatsApp-yhteyttään Steeleen.

6. helmikuuta

Muutama viikko myöhemmin Steele puhui kahdesta asiasta. Ensinnäkin Sally Yatesin ampuminen sai hänet uskomaan, että hän tarvitsi uuden yhteydenpidon, jos Ohr erotettaisiin; Priestap kysyi Ohrilta kysyä Steelelta, olisiko hänen mielestään mukava käydä läpi FBI. Hän näytti myös välittävän tietoja jollekulta, todennäköisesti Deripaskalta, valittaen, että vuoden 2016 vaalien takia FBI piti häntä "rikollisena". Siellä on muokattu osio, ja kaikki tämä muokattu tieto on suojattu meneillään olevalla tutkimuksella.

Samassa kokouksessa Ohr ehdotti, että Kathleen Kavalec, joka tiedotti liittolaisille mahdollisesta Venäjän petoksesta heidän vaaleissaan, oli myös tavannut Steelen kanssa useita kertoja ennen vuoden 2016 vaaleja. Ohr sanoi, että hänen mukaansa Steelen raportit syntyivät lähinnä julkaisusta [redacted]; joka joko liittyy nimettyyn lähteeseen tai raportoivasta lähteestä.

14. helmikuuta

Tämä oli enimmäkseen jatkoraportointia 11. helmikuuta FaceTime-keskustelussa Steelen kanssa, vaikka Steele kuvasi työskentelevän kahdelle asianajajalle, joista toinen ilmestyy tullaan muokkaamaan osana meneillään olevaa tutkimusta Ohrin muistiinpanoissa (PDF 37.)

Ohr kertoi FBI: lle, että hän ei ollut vielä kysynyt Steeleltä, olisiko hän mukava työskennellä FBI-agentin kautta. [19659002] Huomaa: Ohr: n maaliskuussa on WhatsApp-tekstejä ja kirjoitettuja muistiinpanoja ilman vastaavaa 302. Ne koskevat Steelen huolenaiheita kongressin tiedusteluista.

8. toukokuuta

Ohr kertoi 3. toukokuuta WhatsApp-puhelusta. Steele, jossa hän ilmaisi huolensa kongressin valvonnasta hänen roolilleen. Steele kertoi myös Ohrille, että Simpson palaa pian Ison-Britannian alueelle ja on laillinen. Mutta hän tarjosi silti lisätietoja FBI: lle, jos se oli kiinnostunut. Huomaa, tämä on ensimmäinen 302, jossa käytetään normaalia luetteloa molemmista haastattelijoista, vaikka muuallakin on merkkejä siitä, että Priestapin seurassa oli joku muu.

12. toukokuuta

Ohr raportoi 10. toukokuuta järjestetystä WhatsApp-puhelusta, jossa Steele kertoo. hänestä senaatin tiedustelukomitea etsii tietoja. FBI kysyy Ohrilta kysyäkseen, onko Steele halukas ”keskustelemaan” FBI-edustajien kanssa Yhdistyneessä kuningaskunnassa, ja Ohr suostuu välittämään sen.

15. toukokuuta

Tapaamisen jälkeen FBI: n kanssa 12. toukokuuta Ohr otti yhteyttä. Steele selvittääkseen, olisiko hän halukas puhumaan FBI: n kanssa – ”muuta kuin keskustelun FBI: n kanssa;” muutti kolme päivää muuta kuin hän sanoi.

Steele kertoi myös olevansa tietoa kahden ihmisen välisestä keskustelusta. .

 image_print